9.4.2017

Arkistojen kätköistä : Kävisköhän joku tällainen?

Viime vuonna tuli kuopuksen synttäreitä juhlittua pinata-kakulla, joka upposi pikkupoikiin kuin lämmin veitsi voihin. Mitähän sitä keksisi tänä vuonna? Siis tänään? Kakkupohja on valmiina ja erilaisia vaihtoehtoisia tilpehöörejä kaapeissa. Inspiraatio puuttuu.

Tässä tuo viimevuotinen - tulee samalla siirrettyä vanhan ruokablogin puolelta muisto tännekin talteen.

Ehkä sitä voisi toistaa jotain samantyylistä, kun vieraatkin ovat eri porukkaa? Vähän jäi taas viime tippaan tämä kakun suunnittelu... Kohta pitäisi lähteä jo HopLoppiin päivän bileisiin numero 1.



10.4.2016 "Hei, sieltä tulee karkkeja!" - Toton Pinata-kakku


Ne ovat sitten taas yhdet synttärit takanapäin. Toto on virallisesti 5v ja isoa poikaa juhlittiin 5 kaverin voimin.

Vanhasta kokemuksesta tiesimme välttää sokeria. Juomaksi ei siis tarjoiltu limonadia, vaan vissyllä kuplivaksi laimennettua mansikkamehua tai sitten vaan mehua kuplia inhoaville pienille miehille.

Ensin vatsat täytettiin popcorneilla, nakeilla ja kasvisdipeillä ja sitten vasta oli tarjolla pullaa. Karkkeja ei pöydästä löytynyt ollenkaan...

Kunnes kakusta leikattiin ensimmäinen pala.

Oli se sen arvoista. Toton englantilaisesta leivontalehdestä bongaama pinata-kakku vähän hirvitti äitiä, mutta oli kuitenkin ulkonäköään helpompi toteuttaa. Vaivan korvasivat moninkertaisesti pöydän ympärillä hämmästyksestä pyöristyvät silmät.

"Hei! Sieltä tulee karkkeja...!"

Arvasitten oikein. Osalta lapsista jäi kakkua vähän syömättä (niin kuin käy aina). Karkkeja ei lautasilta löytynyt ainuttakaan.


Toton Pinata-kakku

Kakku on yhdistelmä voipohjaista kaakao-suklaakakkua. Perinteinen kuivakakkuresepti on ehkä pikkuisen kova ja kuiva, varsinkin kun en hurjasti uskaltanut kostuttaa, mutta ainakin sokeripäällysteiset karkit pysyivät sen sisällä priimakunnossa.

Pohja:
350g voita huoneenlämpöisenä
350g sokeria
225g jauhoja
2tl leivinjauhetta
100g kaakaojauhetta
6 kananmunaa
loraus maitoa

Hiero voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään.

Lisää kananmunat yksitellen voi-sokeriseokseen ja vatkaa jokaisen jälkeen voimakkaasti.
Sekoita joukkoon kuivat ainekset ja loraus maitoa.

Laita leivinpaperiympyrä kahden 20cm pyöreän silikonivuoan pohjalle ja jaa taikina tasan vuokiin.

Kypsennä 175 asteessa noin 30min. Anna jäähtyä hetki vuoissa ennen kuin kippaat. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute:
250g philadelphia- tuorejuustoa
100g voita huoneenlämpöisenä
600g tomusokeria

Vatkaa ensin tomusokeri ja voi tasaiseksi. Lisää juusto ja vatkaa kunnolla kuorrutteeksi. Voit lisätä tomusokeria, jos kuorrute vaikuttaa liian löysältä.


4 kommenttia:

  1. Ihana yllätyskakku. Tuollaisen voisin leipoa miehellenikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen kelpaa varmasti kaikille :-)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Jostain englanninkielisestä leivontalehdestä sen bongasimme :-)

      Poista