30.4.2014

Vappuaaton aamiaisleivät


Hillopurkkien vähitellen tyhjentyessä, niitä voi alkaa täyttämään uudelleen talvisemmilla herkuilla. Kuivatuista aprikooseista saa helposti hillokkeen, joka on omiaan juustojen kaverina. Tänään hilloke makeutti aamiaisleivän vuohenjuustotäytettä.

Vuohenjuusto-aprikoosileivät 

Tee hilloke etukäteen.
1pss (250g) kuivattuja aprikooseja
2dl portviiniä (tai jotain muuta alkomahoolia - tällä kertaa kaapista löytyi sherrypullon loppu)
1 sitruunan kuori raastettuna
1dl sitruunamehua
3dl hillosokeria
(jos haluat voit lisätä hillokkeeseen hieman rosmariinia tai vaikka timjamia)

Kuutioi aprikoosit ja laita ne kulhoon portviinin kanssa muutamaksi tunniksi pehmenemään ja maustumaan.

Laita sitruuna ja aprikoosit kattilaan ja keitä hiljalleen 20minuuttia. Lisää sokeri ja keitä vielä 15min. Jos seos näyttää kovin kuivalta, lisää vähän vettä.

Kaada puhtaaseen ja kuivaan purkkiin. Jäähdytä.

Voitele paahtoleipää voilla. Levitä siivulle hilloketta ja murusta haluamasi määrä vuohenjuustoa. Laita toinen leipäsiivu päälle ja painele tiukaksi. Paahda uunissa grillivastukkeen alla, voileipägrillissä tai niin kuin meillä leivänpaahtimen leipähärpäkkeellä... Nauti ison teekupillisen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti