19.9.2013

Tosikliseenä aurinkoa lautasella : kurpitsa - bataatti- sipulikeitto


Syksyn sää on suosinut paria viime päivää lukuunottamatta, eikä iltojen pimetessä aurinkoa ei saa koskaan liikaa. Lämpimän oranssi ja chilillä maustettu keitto  tuo kaikkeen hämäryyteen mukavaa lämpöä pöydälle sytytettyjen kynttilöiden lisäksi. Tiedän, olette kuulleet tuon aikaisemminkin. Vanha klisee on kyseessä, mutta niin totta !

Syyskeitto 

1 bataatti kuutioina
sama määrä myskikurpitsaa kuutioina
2 punasipulia palasina
1 sellerin varsi
1 rkl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 rkl chilijauhetta ja iso hyppysellinen espelette-chiliä
2dl valkoviiniä
2 kasvisfondikuutiota
vettä

persiljasuolaa päälle ripoteltu

Laita oliiviöljyä kuumenemaan kattilan pohjalle ja lisää kaikki kasvikset. Kierittele hetki ja lisää mausteet. Sekoittele ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää valkoviini ja odota, että alkoholi kihahtaa pois. Lisää liemikuutiot ja kiehuvaa vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Anna poreilla hiljalleen puolisen tuntia.

Kun kasvikset ovat pehmenneet, surraa sauvasekoittimella sileäksi.

Laita lautasille. Lisää suolaa kaipaavat voivat ripotella päälle vaikka persiljasuolaa.
Seuraksi tarjoillaan paahdettua leipää, voita ja juustoa...

4 kommenttia:

  1. Ihana keitto ! Varmasti hyvää. Mulla oli juuri yks päivä jääkaapissa pieni bataatti vailla käyttötarkoitusta ja siitä tuli sitten mausteista bataatti-kukkakaalikeittoa kamalan mietinnän jälkeen. En halunnut perus bataattikeittoa niin jotain piti keksiä. Tässä sun keitossa on vaan ehä 100 kertaa kauniimpi väri kuin omassani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä keitossa tosiaan saa piristystä jo pelkästään väristä ! Vaikka maistui se kanssa hyvältä. Ei kyllä bataatti-kukkakaalikeittokaan huonolta kuulosta.

      Poista
  2. Ihanan väristä keittoa. Alkaa jo näillä syksyisillä ilmoilla lämmittävät keitot maistua.:)

    VastaaPoista