3.2.2017

Jospa sitten kirjoittaisi vaikka ruoasta


No, niin... Kun lukujumi tai lukuzappaus vaivaavat, niin ainahan sitä voi kirjoittaa ruoasta. Kun kerran blogin aihemaailmaakin on tarkoitus laajentaa... Eikös niin?

Ei se nyt kuitenkaan ihan niin helppoa ole. Pitää ruoankin kohdalla löytää se näkökulma tai kiinnostava kiemura, joka saa lukijatkin etenemään otsikkoa pidemmälle. Koukun löytäminen ei ole ihan helppoa, vaikka vaihtoehtoja on todella monia.

Ensinnäkin, voi vaikka panostaa kuviin, mikä nyt ei välttämättä ole ehkä minulla se omin alue. Pitäisi edelleen opetella ne kameran asetukset. Tilanne on ihan toinen kuin vaikka Lumo Lifestyle-blogissa, jossa kuvat ovat aina tiptop samoin kuin Liemessä-blogissa tai Jotain maukasta -blogissa.

Lisäksi voi panostaa houkutteleviin resepteihin (eikä kuvissakaan ole näissä mitään vikaa). Beach House Kitchen  ja Kulinaari ovat saaneet aikaiseksi useammankin himotuksen, josta ei ole päässyt eroon kuin pistämällä Copycatin hommiin. Sama koskee mm. Saaran lautasella - blogia. ja tietysti monia muitakin.


Tänään on perjantai - hauskaa perjantaita!

Minä olen jo kotitoimistolla, mikä tarkoittaa edessä olevan vielä useamman puhelinpalaverin ennen viikonloppua. Ruoasta ei tänään(kään) ole vielä mitään tietoa, mutta jotain sellaista helppoa ja maukasta ja mielellään värikästä tekisi mieli.

 Siis jotain sellaista kuin alkuviikosta syömämme veriappelsiini-kanavuoka. Se kun syntyy kerralla uunissa, eikä edes vie kamalasti aikaa.

Veriappelsiini-kanavuoka

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pilko perunoita haluamasi määrä. Leikkele haluamasi määrä broilerin rintafileitä n. 4-5 palaan. Valuva päälle vähän oliiviöljyä. Laita ne uunivuokaan ja sekoittele joukkoon reilu ripottelu sitä miedompaa savupaprikajauhetta sekä vähän pippuria myllystä.

Joukoon voi vielä siivuttaa punasipulia ja laittaa vaikka edellisen päivän salaatista jääneet kirsikkatomaatit...

"Nylje" veriappelsiineja ja siivuta niin monta, että suurin piirtein perunat ja broileri peittyvät. Valuta päälle vielä oliiviöljyä ja lykkää uuniin puoleksi tunniksi.

Kun broileri ja perunat ovat kypsät, ripottele päälle vielä suolaa, fetaa ja persiljaa. Nosta heti tarjolle.

Kaveriksi voi tarjota vaikka raikasta salaattia, ja muunnoksen voi tehdä lisäämällä perunan kaveriksi porkkanaa tai palsternakkaa.

Tämä ja sen muunnelmat kuuluvat meillä arkiruokien vakioihin.

Edit: Pojat huomauttivat, että heidän suosikkiversiossaan on vielä pepperoni-makkaran siivuja silputtuna. Eli ne vain leikellään palasiksi ja ripotellaan vuokaan noin 5min ennen uunista ottamista. 

36 kommenttia:

  1. Onpas kerrassaan herkullisen näköistä. :) Tämähän kuulostaa sopivan helpolta, että itsekin uskaltaisi kokeilla. Meillä tuppaa olemaan ruokapöydässä aina samat tutut ruoat, vaihtelu ei olisi pahitteeksi silloin tällöin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi helppo ja nopeakin. Ja tosi yksinkertainen muunnella. :-)

      Poista
  2. No näissä kuvissa ei ainakaan ole mitään vikaa. Hyvästä ruoasta hyviä kuvia.
    Ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Outi. Olipa kiltisti sanottu :-)
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  3. Oi, miten herkullisen näköistä. Tätä voisin kokeilla, mutta veriappelsiinit pitäisi jotenkin piilottaa, koska mies ei kuitenkaan taas ollenkaan ymmärtäisi, kuinka hedelmää laitetaan ruokaan (lue: alkeelliset ruokakäsitykset).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pistä alimmaiseksi ;-) Silloin tosin taitaa se mehu jäädä valumatta muihin aineksiin. Ehkä sitten vasta viimeiseksi kasaa perunat päälle?
      Se on hauska, miten ihmisillä on erilaisia vaatimuksia ruoan suhteen. Usein ne syntyvät jo aika pieninä lapsina. Meidänkin pojilla on vaikka mitä "sääntöjä", vaikka aikalailla heidät on taidettu samoilla ruuilla kasvattaa.

      Poista
  4. Ooh, onpa hyvä resepti. Juuri sopiva perjantairuoka - helppo ja herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-) Eipä sitä perjantai-iltana kai kukaan jaksa ruveta hankalia kokkaamaan työviikon päätteeksi.

      Poista
  5. Jatka vaan ruokareseptien ja kuvien jakoa - hyvältä näyttää ja niitä mielellään lukee...ei kylläkään liian nälkäisenä : ) Toi pepperoni on just se piste ii:n päällä tässä ruoassa, voin kuvitella et täydellistä viikonlopun herkkuruokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ja joo, pojat olivat melkein tuohtuneita, kun huomasivat, etten ollutkaan laittanut pepperoniversiota... puheista siis tajusivat, eivät taida kovin usein täällä lukea, paitsi ehkä Esikoinen.

      Poista
  6. Appelsiini ja kana <3 onpa teillä herkulliset arkiruuat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, arkiruoaksi luokitellaan kaikki suht nopeat. Ja tämä myös kelpaa kaikille.

      Poista
  7. Tosi hyvän näköistä! Muutenkin tää oli resepti mun makuuni: ei tarkkoja määriä eikä turhia mittailuja! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä pahemmin tarvitse mittailla. Vaikea pilata millään, jos laittaa tykkäämiään aineksia :-)

      Poista
  8. Tämä kuulostaa just miun ruoalta ja menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Kerro sitten mitä tykkäsit! :-)

      Poista
  9. poikien lisäyksellä mulle kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taitaa saada suurimman osan äänet tuo versio. Ei silti, kyllä minäkin tykkään :-) Hyvä, että huomauttivat.

      Poista
  10. Veriappalsiinit ovat niin värisiä, kivasti antaa broitsulle näköä. Toinen poikien lisäys annos minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIhii, pojat taitaa voittaa äidin tässä tapauksessa ihan kuus-nolla. Vaikka en minä itsekään pepperonista tuossa kieltäydy.

      Poista
  11. Mä en ymmärrä. Ostin veriappelsiineja viime viikonlopulla ja niissä oli vaan niinkun muutama "verisuoni" punaista. Mehukkaita olivat kyllä. Kuulostaa ruualta! Siis hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihmettelin, kun osa näytti ihan tavallisilta appelsiineilta. Hyviä ja mehukkaita olivat kuitenkin. Ja kyllä, olen samaa mieltä, käy ruoasta tämä resepti. :-)

      Poista
    2. Ja minä söin tänään verappelsiinin, jonka toinen pää oli ihan tulipunainen ja toinen tavallinen oranssi. Välissä oli sellainen liukuvärjätty osio :)

      Poista
    3. Luonnon taidetta :-) Kaikki värikäs ruoka on tähän aikaan vuodesta tervetullutta ainakin meidän pöytäämme (nimim. liila bataatti himottaisi just nyt...)

      Poista
  12. Oi, näyttää herkulliselta, vaikken olekaan veriappelsiinin ystävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta sopivat tähän tosi hyvin (vaikka minä nyt syönkin niitä urakalla koko ajan :-)

      Poista
    2. Itse taas olen veriappelsiinin, mutten kanan ystävä ja silti näyttää herkulliselta! :)

      Poista
    3. HIh, jotakin jokaiselle :-)

      Poista
  13. Ompa mahtavan värinen ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellista väriterapiaa, jota tähän vuodenaikaan ei koskaan ole liikaa :-)

      Poista
  14. Hyvä, kun kirjoitat ruoasta <3 !

    VastaaPoista