30.4.2014

Copycatin donitsiwappua!


Sitä kaivettiin sitten taas donitsirauta kaapin pohjalta. Olen viime aikoina nukkunut niin huonosti, että rasvassa kypsentäminen ei oikein houkutellut. Turhan riskaabelia touhua väsyneenä. Sitä paitsi, nämä

a) valmistuivat nopeasti
b) ovat oikein nättejä pieniä herkkuja
c) maistuvat herkulliselta...

Itse asiassa edessä taitaa olla toisen satsin tekeminen, kun ensimmäinen näyttää katoavan parempiin suihin todella nopeaa tahtia.

Copycatin donitseja nämä ovat, kun en jaksanut edes kaivaa ohjekirjaa esiin vaan käytin suoraan Kirjoja ja kakkuja-blogin ohjetta... mikäs siinä, hyvä ohje :-) Sen verran muutin, että lisäsin taikinan joukkoon sitruunan raastetun kuoren ja kardemummaa.


HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!





Minidonitsit 
(20-30kpl tuolla meidän raudallamme)

4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl sokeria
100g sulatettua voita
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1rkl kardemummaa 

Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten maito, munat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Laitoin taikinan pursotinpussiin ja leikkasin sopivan aukon kärkeen. Lusikallakin toki onnistuu, mutta on huomattavasti hitaanpaa touhua (ainakin minulla). 

Vinkki : kannattaa laittaa donitsikuoppa kunnolla täyteen taikinaa, muuten toinen puoli jää väkisinkin vaaleaksi, kun se ei kohoamisen jälkeenkään ulotu rautaan kiinni ruskettumaan. 

Kuorrutukseksi voi sekoittaa tomusokeria, sitruunamehua ja vettä. Sen verran nestettä vähitellen lisäten, että saa sopivan paksun tahnan aikaiseksi. Päälle sitten erilaisia nonparelleja ja sokerikoristeita. 

2 kommenttia:

  1. Kaikkea sitä onkin! Donitsiraudasta en nim. ole koskaan kuullutkaan :) Munkit ostin kaupasta. Mutta ei se mitään, hauskaa vappua sinulle! <3

    P.S. Lopulta sain vastailtua kyselyysikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aina sorrun kaikenlaisiin keittiöhärpäkkeisiin. Tätä sentään tulee käytettyä ainakin kerran vuodessa :-)

      Poista