21.2.2014

Perjantaibravuuri lasten makuun - suklaakakku kaakaovoikreemillä



Minulla on tullut tavaksi tehdä perjantaisin jotain hyvää viikonlopun juhlistamista varten. Herkut vaihtelevat kuivakakuista piirakoihin ja muffinsseista kakkuihin. Tällä kertaa sain pikainspiraation tehdä lasten himoaman suklaakakun. Lasten maun mukaan tekeminen tarkoittaa meillä muutamaa perussääntöä - ei hilloja, ei kahvia ja kuorrutteeksi jotain voista ja ekstramakeaa.

Tämä kakku täyttää vaaditut kriteerit. Jätin laittamatta perussuklaakakun väliin hilloa ja kuorrutteeksi sekoitettiin voita, tomusokeria ja kaakaota. Aikuiseen makuun ehkä turhankin perusmakea, mutta lapsiin upposi kuin kuuma veitsi voihin...

Perjantainen suklaakakku

Kakkupohja :
100g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
iso loraus vaniljauutetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta (Valrhona)
vajaa 1tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl soodaa
3dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa

kostukkeeksi desi maitoa ja vaniljaa myllystä

Voikreemi :
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3rkl kiehuvaa vettä
paketti tomusokeria (500g)
200g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun sokeritähtiä ja kaakaojauhetta (tai mitä satut kotoa löytämään ja koristeeksi haluamaan)

Hiero kakkupohjan voi ja sokeri pehmeäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon vanlja, kaakao, leivinjauhe ja sooda sekä osa jauhoista. Kaada joukkoon maito ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhoista ja sekoita.

Kaada kahteen 20cm halkaisijan silikonivuokaan, joiden pohja on vuorattu leivinpaperiympyrällä. Kypsennä 170 asteessa 25-30min. Nosta jäähtymään.

Nosta toinen jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla.

Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tahnaksi. Kaada joukkoon pehmeä voi ja tomusokeri. Vatkaa koneella pehmeäksi vaahdoksi.

Levitä puolet voikaakaokreemistä kostutetulle pohjalle ja nosta toinen pohja päälle. Kostuta sekin vaniljamaidolla. Levitä loput kreemistä päälle. Voit levittää sen tasaiseksi kuorrutukseksi tai jättää vain päälle. Ripottele päälle sokeritähtiä ja siivilöi vielä päällimäiseksi hitunen kaakaojauhetta.

2 kommenttia: