1.11.2013

Copycatin pikainen sinappikana


Sarppu oli tehnyt herkullisen oloisia sinappisia kanafileitä. Alkoi sitten Copycatinkin tehdä mieli. Tämä ohje taitaa olla alunperin joskus jostain Jamie Oliverin ohjelmasta tai kirjasta napattu, mutta en tiedä tunnistaisiko alkuperäisen kirjoittaja enää omakseen. Näin tehtiin pikaista sinappikanaa meillä tässä yhtenä iltana.

Pikainen sinappikana 

Ota muutama kanafile palasiksi leikattuina
Ripottele päälle suolaa, pippuria, sumakkia, savupaprikaa, Espelette chilijauhetta ja lorauta oliiviöljyä. Sekoita hyvin.

Pistä kanapalat kuumalle pannulle tirisemään.

Leikkaa purjo silpuksi (pese tarpeen mukaan) ja lisää pannulle, kun filepalat ovat ruskistuneet molemmin puolin. Lisää hitusen suolaa, pari oksaa timjamia ja öljyä. Kuullota muutama minuutti. Lorauta sekaan reilusti Marsalaa ja anna alkoholin kiehua pois. Mikäli kanapalat eivät vielä ole kypsiä, lisää hiukan vettä ja anna kiehua.

Lisää lopuksi kaksi isoa ruokalusikallista Dijonin perinteistä sinappia (sitä, missä siemenet vielä näkyvät) ja pari desiä kermaa. Anna velä kiehahtaa ja ripottele lopuksi päälle sumakkia ja chiliä.

Meillä syötiin perunoiden kaverina alkusalaatin perään, mutta ei tämä varmaan huonoa olisi pastankaan kera.

2 kommenttia:

  1. Sinappi (dijon) toimii kyllä yllättävän monenlaisissa ruokalajeissa! Tämä näyttää herkulliselta ja kätevältä arki-illan ruualta, pitää testata joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dijon -sinappi antaa tosiaan hyvää makua. Olen viime aikoina tykästynyt tuohon perinteiseen eikä se hunajainenkaan ole yhtään hullumpaa.

      Poista