27.3.2012

Nigella teki sen taas...

Juupa juu, ei siitä mihinkään pääse, että Nigella Lawsonin reseptit ovat hyviä. Joudun minäkin syömään tällä kertaa sanani. Väitin nimittäin, etten löytänyt Nigellan Kitchen -kirjasta montaakaan kokeiltavaa reseptiä (käytännössä vain yhden), mutta nyt tuli kokeiltua toista. Syy on tietysti tv-ohjelmassa. Meidän perheessä syödään nykyään käytännössä variaatioita äidin ruokaohjelma-inspiraatioiden pohjalta ja tällä kertaa alkoi tehdä mieli Nigellan Meksikolaista lasagnea... kyllä, luitte ihan oikein.

Ohje siis löytyy Kitchen kirjasta. Kirjaa lukiessani resepti hautautui jonnekin Nigellan löpinöiden ja aika kornin esittelyn alle eikä houkutellut ollenkaan. Televisiosta katsoessani en ehtinyt kuuntelemaan kovin tarkasti, mutta rouva näytti sekoittavan monia suosikkejani (maissi, tortillat, pavut...). Siispä kaivoin kirjan taas esille. Kannatti. Lapsetkin söivät hyvällä halulla, äidistä nyt puhumattakaan.

Tosin minä puhuisin ehkä mieluummin tortilla-paistoksesta kuin lasagnesta... eihän tämä ole pastaa nähnytkään, mutta minä tuppaankin olemaan jonkunlainen tosikko ja puristi, kun ruoasta on kyse.

Annos on reilu. Meidän isoruokaiset 4 henkeä saivat tuhottua juuri ja juuri puolet vuoasta. Niin, ja papu-maissitäytettä jäi vähän ylikin.


 Nigellan Tortillapaistos (Meksikolainen lasagne)


Kastike :
2 isoa valkosipulin kynttä
oliiviöljyä pannulle
1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
1 iso punainen paprika pieninä paloina
1 punainen iso chili siemenineen
suolaa maun mukaan
korianterin varsia silputtuna
1x500 purkki tomaattimurskaa + sama purkillinen vettä
iso loraus ketsuppia

Täyte :
2 prk kidney-papuja
2 prk maissia
juustoraastetta (tällä kertaa 2x150g Emmental-Mozzarellaa pussista, kun oli tarjouksessa lähikaupassa)

Muutama tortilla

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli, sipuli, paprika ja chili sekä suolaa. Anna muhia vartin verran. Lisää korianteri, ketsuppi ja tomaattimurska sekä vesi. Anna vielä poreilla kymmenisen minuuttia.

Sekoita maissi, pavut ja suurin osa juustoraasteesta.

Kokoa vuokaan (halkaisija sama kuin isolla tortilla-letulla) vuorotellen kastiketta, tortilla, maissi-paputäytettä jne. niin monta kertaa, että vuoka on täynnä. Meillä siihen meni kolme tortilla-kerrosta. Laita viimeiseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.

Pistä uuniin ja anna paistua puolisen tuntia. Kun juusto on sulanut ja ruskistunut, ota pois uunista. Anna levätä vielä vartin verran ja tarjoile salaatin ja avokado"mössön" (avokadoa, suolaa, pippuria, limemehua ja korianteria) kera.


3 kommenttia:

  1. Kiitos tämän jakamisesta, kuulostaa herkulta! Otan reseptin ylös. Meillä syödään usein toisenlaista "tortillalasagnea", jonka kastikkeeseen (taco)maustettua soijarouhetta, tomaattimurskaa ja (kasvis)ruokakermaa. Tosi namia sekin.

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä. Oli hyvää ja helppoa. Minä olen huono käyttämään soijaa, mutta ehkä pitäisi tuota teidänkin versiotanne kokeilla :-)

    VastaaPoista
  3. guacamole on toi sun avokado mössö, ja kiitos tästä reseptistä! :-)

    VastaaPoista